E-shop vánoční osvětlení

Vinná klobása v těstíčku s křenovou bramborovou kaší 

12. 9. 2025

Suroviny: 

  • 800 g vinné klobásy
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g hladké mouky 
  • 1 jablko
  • petržel
  • 200 ml oleje
  • 1 kg brambor
  • 200 ml mléka
  • 50 g másla
  • 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vinnou klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a jemně poprášejte moukou.
  2. Mezitím oloupejte brambory a dejte je vařit.
  3. V misce smíchejte vejce s moukou, nastrouhaným jablkem, česnekem a petrželí. 
  4. Do směsi vložte klobásy a obalte je. 
  5. Po obalení v těstíčku vložte klobásu do rozehřátého oleje na pánvi. Smažte dozlatova z obou stran.
  6. Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte mléko, máslo a sůl, pepř a křen. Kaši dobře promíchejte.
  7. Můžete podávat!
Talíř s vinnou klobásou a křenovou bramborovou kaší
Zdroj: stockfood.no

Glazovaná cibulka se také výborně hodí k pečené šunce. Přečtěte si článek s recepty na lahodnou pečenou vánoční šunku.

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (14 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *