Vinná klobása v těstíčku s křenovou bramborovou kaší
12. 9. 2025
Suroviny:
- 800 g vinné klobásy
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 50 g hladké mouky
- 1 jablko
- petržel
- 200 ml oleje
- 1 kg brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- sůl
- pepř
Postup:
- Vinnou klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a jemně poprášejte moukou.
- Mezitím oloupejte brambory a dejte je vařit.
- V misce smíchejte vejce s moukou, nastrouhaným jablkem, česnekem a petrželí.
- Do směsi vložte klobásy a obalte je.
- Po obalení v těstíčku vložte klobásu do rozehřátého oleje na pánvi. Smažte dozlatova z obou stran.
- Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte mléko, máslo a sůl, pepř a křen. Kaši dobře promíchejte.
- Můžete podávat!

Glazovaná cibulka se také výborně hodí k pečené šunce. Přečtěte si článek s recepty na lahodnou pečenou vánoční šunku.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě