Vinná klobása v těstíčku s křenovou bramborovou kaší
12. 9. 2025
Suroviny:
- 800 g vinné klobásy
 - 2 vejce
 - 2 stroužky česneku
 - 50 g hladké mouky
 - 1 jablko
 - petržel
 - 200 ml oleje
 - 1 kg brambor
 - 200 ml mléka
 - 50 g másla
 - 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
 - sůl
 - pepř
 
Postup:
- Vinnou klobásu stočte do spirály, propíchněte špejlí a jemně poprášejte moukou.
 - Mezitím oloupejte brambory a dejte je vařit.
 - V misce smíchejte vejce s moukou, nastrouhaným jablkem, česnekem a petrželí.
 - Do směsi vložte klobásy a obalte je.
 - Po obalení v těstíčku vložte klobásu do rozehřátého oleje na pánvi. Smažte dozlatova z obou stran.
 - Uvařené brambory rozmačkejte, přidejte mléko, máslo a sůl, pepř a křen. Kaši dobře promíchejte.
 - Můžete podávat!
 

Glazovaná cibulka se také výborně hodí k pečené šunce. Přečtěte si článek s recepty na lahodnou pečenou vánoční šunku.
Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě